Hyppää sisältöön

Ilona Partanen, Satu Erra, Johannes Erra

Todellisten prinsessojen kirja

Vahvoja kuninkaallisia naisia Hatshepsutista Victoriaan

Ihan totta! -tietokirjakilpailun lasten sarjan voittajateos kertoo satuprinsessojen sijaan oikeista kuninkaallisista eri aikakausilta ja ympäri maailmaa.

Todellisten prinsessojen kirja tuo uuden näkökulman lasten rakastamaan teemaan. Millaista prinsessojen elämä ihan oikeasti on? Mistä he ovat kiinnostuneita, kuinka he pukeutuvat, millaisen jäljen he ovat jättäneet maailmaan? Mukana ovat mm. Egyptin Hatšepsut, Englannin Elisabet I, Brasilian Isabella, Sokoton Nana Asma'u, ja piipahtaapa kirjan sivuilla Ruotsin Victoriakin. Prinsessa Ruusunen nukkui sata vuotta, mutta nämä kuninkaalliset naiset ovat muuttaneet maailmaa!

Ajatus Todellisten prinsessojen kirjasta syntyi, kun Errojen tytär levitteli vauvavuotensa lopulla omatoimisesti kirjahyllyn teoksia lattialle. Tutkittavaksi tarttui usein kirja Europas kungahus, jonka kuvien avulla Johannes tarinoi tyttärelleen merkittävistä kuninkaallisista naisista. Kirjankatseluhetkiä seuratessaan Satu ymmärsi, että juuri näin prinsessoista pitää lapsille kertoa. Kustannusosakeyhtiö Tammen ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen Ihan totta! -tietokirjakilpailussa etsittiin uusia ja ajankohtaisia tietokirjoja lasten ja nuorten sarjoissa. Teemoja oli kaksi: Monimuotoinen maailmamme sekä Toimiva ja tunteva ihminen. Tammi julkaisee molempien sarjojen voittajateokset syksyllä 2018.

Osta teos

Ilona Partanen Satu Erra Johannes Erra

Satu Erra on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija ja kirjoittamisen tohtoriopiskelija, jonka prinsessavaihe alkoi kolmekymppisenä. Johannes Erra on monarkioita ja muita perinteisiä instituutioita harrastava diplomi-insinööri. Errojen puolitoistavuotias tytär on nimetty mummojen ja voimakkaiden prinsessojen mukaan. Ilona Partanen on Helsingissä asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka isoisoäiti toimi 1910-luvulla lastenhoitajana tsaarin hoviin kuuluneen ruhtinas Golitsynin perheessä Venäjän vallankumoukseen asti. Ruhtinasperheeltä lahjaksi saadut hopeiset Fabergé-munat sulatettiin 40-luvulla perheen liemikauhaksi ja lusikoiksi.

Muut teokset