Hyppää sisältöön

Jarkko Issukka, Mikko Koskinen

Suomalainen drinkki

Niin kauan kuin on ollut väkeviä, on tehty sekoituksia!

Suomalainen drinkki tutustuttaa kotimaisiin juomasekoituksiin halki vuosikymmenten, kieltolain kovasta teestä aina maailmalta rantautuneisiin trendijuomiin. Teoksen kruunaavat monipuoliset drinkkiohjeet. Mikä on suomalainen drinkki ja miten niitä tehdään?

Suomalainen drinkki auttaa ymmärtämään, miten helposti ammattilaiset luovat juomasekoituksiaan ja kuinka yllättävistä aineksista syntyy drinkki vaikka omille häävieraille, kaveriporukan illanviettoon tai juhannustansseihin. Kirja ohjeistaa drinkin rakentamiseen maun näkökulmasta. Kirja kertoo, mitä Suomi juo niin lännessä kuin idässä aina Hankoa ja Inaria myöten. Juomasekoitusten polveileva historia heijastaa yhteiskunnan muutoksia. Sitä mikä on kulloinkin sopivaa ja mikä ei, ja kuka sen saa määrittää.

Tämä sisältö vaatii evästeitä

Osta teos

Jarkko Issukka Mikko Koskinen

Mikko Koskinen on yksi Kyrö Distillery Companyn perustajista ja tarkastelee drinkkikulttuuria tuottajan ja kuluttajan näkökulmasta. Hän matkustaa työnsä puolesta drinkkibaareissa ympäri maan ja maailman ja hänen elämänasenteestaan kertoo opiskeluaikojen työ stand-up koomikkona. Koskisen mielestä yksikään drinkki ei ole täydellinen ilman siihen liittyvää tarinaa.
Jarkko Issukka on mäntyharjulainen, sittemmin helsinkiläistynyt, baarimestari, jonka sydän sykkii lämpimälle vieraanvaraisuudelle ja juomasekoituksille. Hänet on palkittu mm. Vuoden Baarimestari 2016 -tunnustuksella. Issukka valmentaa baarimestareita ja työskentelee helsinkiläisessä Lilla E -baarissa sekä Bacardi-Martinin brändilähettiläänä. Issukka haluaa tuoda pohjoismaisuutta kansainväliseen drinkkikulttuuriin.