Hyppää sisältöön

Reetta Andolin

Unelma

”Just tällaista on elää.”

Hykerryttävän tarkkanäköinen romaani startup-maailmasta ja naisesta, joka ei tiennyt, mihin yksi unelma voi johtaa.

Koko maailma himoitsee kasvipohjaista mozzarellaa, joka sulaa pizzan päällä ja johon ei tarvita lehmää. Hanna on löytänyt sen salaisuuden taikinatiinun pohjalta.

Ystävänsä Petran kanssa Hanna perustaa startupin, ja pian heitä juhlitaan kuin rokkistaroja. Valtaisan hehkutuksen keskellä pitää kuitenkin hoitaa myös työt, pystyttää tehdas ja lähettää juustot kauppoihin. Hanna taiteilee lapsiperhearjen ja järjettömän työmäärän välillä ja yrittää vastata sekä sijoittajien että uskonnollisen yhteisönsä odotuksiin. Voiko unelma myös kuihtua?

Osta teos

Mediassa

”Romaani tuo uuden äänen uskonnollisten yhteisöjen kuvaamiseen, mutta ennen kaikkea se on nykyään jopa harvinainen kuvaus työn tekemisestä.“

Hämeen Sanomat

”Kirja imaisee mukaansa – en muista lukeneeni näin yksityiskohtaista ja kiinnostavaa kuvausta työelämästä ja yritysmaailmasta! Tarina on hyvin uskottavan oloinen: onhan kirjailija kehittänyt nyhtökauran.“

Eeva

”Andolinin kerronta on letkeän rentoa. Huumori pilkahtelee saarekkeisena siellä täällä. Takaumat lapsuudesta antavat perspektiiviä Hannan persoonalle ja näyttävät, mistä juuret elämiseen on saatu.“

Kainuun Sanomat

Reetta Andolin

Reetta Andolin (s. 1977, ent. Kivelä) on yrittäjä, ruoka-alan uudistaja, elintarviketieteiden tohtori ja kasviproteiinituote nyhtökauran keksijä. Hän on toiminut myös työelämäprofessorina Helsingin yliopistossa. Unelma on Andolinin esikoisromaani.

Reetta Andolin Reetta Andolin
Kuva: Otto Virtanen